3 март 2010 г.

паеля


продукти
500гр. морски дарове/калмари,скариди,рулца от раци,филе бяла риба/
1-2гл.лук
3-4 ск.чесън
1-2 чушки
250гр.ориз
1 л.зеленчуков бульон
100мл.зехтин
щипка шафран/куркума/
сол

Поотделно запържваш в малко зехтин рибата,за по 1мин. калмарите,скаридите и рулцата от раци.В останалата част от зехтина запържваш лука, чесъна,чушката,ориза до стъклен.Добавяш бульона ври 10 мин. после добавяш рибата,калмарите ври още 10-15мин.Накрая добавяш и скаридите и рулцата от раци и вариш до поемане на цялата течност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар