9 февруари 2010 г.

обикновен хляб


продукти:
брашно около 700гр.
1 с.л. /равна/ сол
мая 1 кубче от живата/или 1и 1/2 пак. от сухата/
1 ч.л. захар
1 с.л. олио
вода/топла/ около 350-400мл.



Първо маята със захарта,1 ч.л.брашно +топла вода колкото да покрие сместа. Оставяш да втаса.

Отделно си пресяла брашното, в единия край слагаш солта, в центъра слагаш олиото,втасалата мая и водата. Месиш до меко тесто.Слагаш в подмазана и поръсена с брашно достатъчно дълбока тавичка или друга форма. Печеш в предварително загрята фурна първо на 180 С след 10 тина мин. намаляваш на 160 С. около 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар