13 октомври 2011 г.

Салата “Колсло”


Необходими продукти:
1 зелка (1 кг)
200 г моркови
120 г майонеза
3 с. л. бял балсамов оцет
1 ч. л. сусам
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Зелето се нарязва наситно и към него се прибавят морковите, настъргани на ренде или в машина. Намачкват се леко с ръка.


2. От майонезата, балсамовия оцет, захарта, солта и черния пипер се прави дресинг, като се бърка докато се разтвори захарта.



3. Сусамът се запича на сух тиган за кратко, докато стане светло кафяв. Така придобива по-интензивен аромат. Прибавя се към дресинга.


4. Салатата се залива, разбърква се добре и се оставя да престои поне 30 минути преди да се поднесе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар