14 октомври 2011 г.

Свински ребра с чесново-меден сос



Необходимите продукти:

•1 кг свински ребра

За соса:

•100 мл течен мед
•2 ч л червен пипер
•1 гл чесън
•4 с л соев сос Light/или Маgi
•100 мл бяло вино
•100 мл вода
•сол
•черен пипер

Начин на приготвяне


Почистваме чесъна и разполовяваме на 2 скилидките . Смесваме всички продукти(без чесъна) за соса и разбъркваме, за да се смесят добре. Заливаме месото с марината и го оставяме да престои 30-40 мин. След като измине определеното време, подсушаваме парчетата месо и ги изпържваме в сгорещено олио. Пържим ребрата почти да готовност. Подреждаме месото в тава.
Запържваме леко чесънa в мазнината, в която е пържено месото. Ако мазнината е замърсена, я подменяме. Добавяме в тигана маринатата и разбъркваме докато сосът започне да се сгъстява.
Поливаме ребрата с готовия сос и ги запичаме в предварително загрята на около 200 градуса фурна за 10-15 минути.

1 коментар: