14 април 2010 г.

пилешка супа


Сваряваш пилешко с повече кокали +сол,да се получи хубав бульон.Обезкостяваш месото и го нарязваш на ситно и връщаш в бульона.Отделно задушаваш в мазнина постепено морков,целина от главата,корени и стъблата от магданоз,чушка,картофи на ситно, лук ако е пресен го слагаш след картофите, ако е стар след моркова. Щом са готови +2-3с.л.брашно(в зависимост от количеството супа),махаш от котлона,разреждаш с водичка + малко домати и към бульона  и ако е нужно още сол + чер.пипер и да заври.Щом заври+ фидето, ври до готовност.Накрая застройваш с яйце разбито с кис.мляко. Поръсваш с листата магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар