3 август 2016 г.

кариокес- гръцки сладки

Първа смес /кръглите/:

бисквити натрошени с точилката
орехи нарязани по-на ситно
шоколад нарязан на ситни парченца/ моя  беше с малини, което даде допълнителен аромат/
мед течен
масло почти течно
бейлис или ром или коняк

В купа рарбъркваш  всичко. правиш на руло и в хладилника / или фризера, за по-бързо/ да стегне. Щом е готово режеш на парченца около 1 см. , потапяш в разтопен шоколад с малко масло и оставяш да изсъхне върху решетка или х-я за печене. Всяка сладка завиваш в алум. фолио.

Втора смес  / триъгълните/:

бисквити натрошени с точилката
орехи нарязани по-на ситно
сушени плодове/ кайсии, захаросан кокос, папая, фурми, годжи бери или др./
масло
какао
марципан, който направих на фитил
* в тази не сложих мед, защото плодовете са достатъчно сладки

В купа рарбъркваш  всичко. правиш на руло, като в средата сложих марципана  и в хладилника / или фризера, за по-бързо/ да стегне. Щом е готово режеш на парченца около 1 см. , потапяш в разтопен шоколад с малко масло и оставяш да изсъхне върху решетка или х-я за печене. Всяка сладка завиваш в алум. фолио.

**можеш една част да я направиш с глазура, а другата на руло да си стои във фризера за някой друг път

Няма коментари:

Публикуване на коментар