27 февруари 2016 г.

Сочен сладкиш с ябълки без брашно - съвършен на вкус и много икономичен/ За Жената

Необходими продукти

яйца
2 кофички (от киселото мляко) орехи 
1/2 кофичка грис
1/2 кофичка олио
1/2 кофичка захар
бакпулвер 
3 настъргани ябълки
ванилова захар
1/2 пак. канела
1 кофичка (по-малка) кисело мляко

Разбийте белтъците със захарта на сняг, добавете жълтъците и всички останали съставки, с изключение на ванилията. Внимателно разбъркайте и изсипете сместа в намазана с масло тавичка с диаметър 28 см. 
Печете в предварително загрята фурна на 200 ° С за 40 минути. 
След 15-тата минута покрийте сладкиша с фолио, за да не изгори отгоре. 
Изпечения сладкиш поръсете с ванилова захар

Няма коментари:

Публикуване на коментар