17 февруари 2016 г.

Тиквени понички/ Бон Апети





Необходими продукти:



200 г тиква
150 г брашно
2 яйца
3 с. л. захар
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 щипка сол
олио за пържене
за поръсване:
индийско орехче
сух джинджифил
пудра захар
 

Начин на приготвяне:

1
Тиквата се бели, нарязва се на кубчета и се сварява на пара. 
2
След това се пюрира и се оставя да се охлади. 
3
Брашното се смесва със захарта. Добавят се яйцата, пюрето от тиква, бакулверът, канелата и солта. Разбърква се до хомогенизиране.
4
Гребва се с чаена лъжица, потопена в олио, и се пържи на маслена баня до златисто.
5
Готовите понички се поръсват с пудра захар, ароматизирана с джинджифил и канела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар