17 октомври 2012 г.

печен врат без кост във фурна

1кг. врат без кост
за маринатата:
50мл. водка, 50мл. бяло вино, черен пипер, мащерка, риган, 1с.л. мед, малко соев сос, сол, зехтин(олио),сока от 1 лимон
Месото разделяш на 2 по дължина , мариноваш  го и поне за 2 часа в хладилника. В тигана с малко мазнина запечатваш всяко парче и от 4-те страни. Връщаш го в иенската тенджера, в която е и маринатата и доливаш още малко вода (горе долу до половината). Печеш на 180*       1 час. След това изсипваш от течността ((която е прекрасен бульон) (но да остане малко в тенджерата)) и печеш още 20-30мин. с отворен капак. По време на цялото печене обръщаш периодично месото. Чудесно е както топло така и студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар