23 октомври 2012 г.

двуцветна грис халва

1 и1/2ч.ч.грис
1/4 ч.ч. масло( малко повече ако е олио)
3 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар

2 ванилии
 3 супени лъжици шоколад на прах или разтворимо какао
орехи начукани
Гриста се запържва в мослото на слаб огън до светлокафяв цвят, като  се разбърква непрекъснато. През това време се загрява млякото със захарта и накрая се добавя и ванилията, към гриста внимателно се добавя млякото и се вари до гъста каша, като постоянно се бърка. Половината смес се излива в тава и се заглажда, другата половина се оцветява с какаото и се излива върху първата, заглажда се.
После покриваш и чакаш да изстине. Поднася се охладена, поръсена с орепи

Няма коментари:

Публикуване на коментар