17 октомври 2012 г.

терин с месо

500гр. кайма (осолена)
1 яйце
1 филия хляб накисната леко в малко прясно мляко(сметана)
1 гл. лук (може и малко чесън)
черен пипер, мащерка( или риган), 1ч.л. горчица, 1с.л. уиски
* може и др. подправки
1 кренфирш нарязан на дребно
малко пушено (топено сирене или кашкавал) нарязан на дребно
 около 200гр. нарязан на тънко бекон

Каймата + хляба +  лука смилаш отново с най-ситната решетка. Добавяш всички други неща без  бекона и месиш. В малката правоъгълна форма (в която пека малките козунаци) слагаш алум. фолио,(което излиза достатъчно навън за да се завие после и отгоре) леко подмазваш с олио(но мисля, че може и без олио)нареждаш бекона така, че парчетата леко да излизат навън.Слагаш сместа като добре натъпкваш. Отгоре пак с бекон. Завиваш с фолиото и печеш на 200* в предварително загрята фурна на водна баня около 30 мин. Оставяш да изстине във формата и тогава обръщаш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар