19 януари 2012 г.

кюфтета по чирпански


Каймата(500гр) се омесва с яйце, хляб, чер пипер и риган. Оформят се кюфтета и се изпържват леко.
Част от мазнината се прецежда и в нея се запържват глава лук(нарязана на ситно), 2 моркова на полукръгчета, парче целина(на ситно), 1 пиперка на кубчета,2-3ск. чесън.Когато поомекнат морковите се прибавят 4 картофа, нарязани на по-едри кубчета, след малко и 1ч. домати. Прибавя се 2с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер, сол и се долива вода. Когато са почти готови пускаме вътре кюфтетата, слагаме магданоз и черен пипер и оставяме да поври 5мин.

1 коментар:

  1. Много ги обичам тези кюфтета.:-)))) А като си представя, откога не съм ги правила. Задължително ще ги спретна в следващите дни! Благодаря ти за припомнянето на тази вкусотия!:-)))
    Сърдечни поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване