20 януари 2012 г.

пилешко с ананас


2 скилидки чесън
2 ч. л. сусамово семе
1 ч. л. настърган джинджифил(или сух)
1 ч. л. люспи от червен пипер(сухи чушки)
3 с. л. зехтин
сол
смлян черен пипер

100 г захар
сок от два лимона
500гр. пилешки гърди
2 с. л. доматено пюре(кетчуп)
200гр. ананас, почистен и нарязан на кубчета(или от консерва)
2с. л-ци нишесте


За маринатата се поставят в чаша от кухненски робот или блендер : чесънът, сусамово семе, джинджифилът, червеният пипер и олиото.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Пюрират се до образуване на пастообразна смес.
Междувременно филето се нарязва на ивици.
Прехвърля се в средна купа и се разбърква с маринатата.
В тиган се изсипва захарта и се затопля.
Внимава се да не изгори.
След като се карамелизира захарта се прибавя лимоновият сок.
Добре се разбърква, след което се изсипва и месото заедно с маринатата.
Изпържва се 3-4 минути.
Прибавят се доматеното пюре и кубчетата ананас.
Готви се 3-4 минути, като се разбърква често.Накрая се добавя разтвореното в малко вода нешисте оставя за още 1-2 минути.
Поднася се веднага с гарнитура от варен ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар