14 януари 2012 г.

Зеленчукови шишчета



Продукти:
1 глава кромид лук – разрязана на четвъртинки

2 тиквички – нарязани на кръгчета и на половинки

2 червени чушки – изчистени и нарязани на правоъгълничета
250гр. гъби




за маринатата:
2 с. л. зехтин(олио)

1 скилидка прясно накълцан чесън

2 с. л. сос Уорчестър

4 с. л. соев сос

1 ч. л. накълцан естрагон

Приготвяне:
Разбъркваме продуктите за маринатата. Сипваме лука, тиквичките и чушките в купа и ги заливаме с нея. Слагаме купата в хладилника за около час и половина. След това нанизваме зеленчуците на шишчета, които предварително за киснали във вода, за да не изгорят на грила. Всяко шишче се пече по 4-5 минути на страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар