16 януари 2012 г.

рула от заешко месо със сос


1 заек (обезкостен и извадини 4 цели меса за рулата като 2-те са от бутчетата, а другите 2 са от гърба без филетата)
за плънката:
1дробче заешко(или 2 пил. бонфилета)
50гр.синьо сирене
1белтък
50гр.топ. сирене
2-3 с.л. сметана
кисели краставички

Месото за рулата престоява 24ч. в смес от оцет, студ.вода,дивесил,чер пипер, мащерка...След което слагаш парчето за руло върху наелон,леко осоляваш, под парчето слагаш тънки ленти от бекон, а върху парчето слагаш плънка, завиваш плътно с помощта на наелона, завързваш с конец.
приготвяне на плънката:
смилаш за кратко с блендера дробчето(или пил.)продължаваш+синьото сирене,топ. сирене,
белтъка, сметаната(ако го правиш с пил. филета не става течно, но ако го правиш с дробрето става течно и трябва да го стегнеш малко на котлона) и накрая +(без блендер) нарязаните краставички.
Готовите рула ги запечатваш в тиган със съвсем малко мазнина и ги слагаш в съда за печене. В същата мазнина задушаваш леко моркови, гъби,чесън + мащерка, чер пипер,мащерка,соев сос, сока на половин лимон и вода и в съда с месото.завива се плътно с фолио и пече в загрята фурна на 220* - за 15 мин., след това намаляваш на 170* и пече още около 2 часа.
Щом е готово отделяш соса и добавяш малко нишесте разтворено във вода,вариш до сгъстяване и + малко сметана

Няма коментари:

Публикуване на коментар