20 януари 2022 г.

хляб / от пълнозърнесто брашно/

 250 мл. леко топла вода

1с. л. зехтин/ олио/

1 яйце

1 с. л. кисело мляко

15гр. свежа мая

1ч. л. мед

1 ч.л. сол

брашно за много меко тесто

Маята с меда и малко брашно да втаса /да се надигне/.

В купа слагаш водата, олиото, яйцето ,млякото разбъркваш хубаво . Добавяш втасалата мая и постепенно пресятото брашно / като по някое време слагаш и солта. Внимаваш  тестото да и много меко. Поръсваш отгоре с брашно. Поставяш в тавичка  върху хартия  и оставяш да се надигне почти двойно. Печеш в загрята на 180*, като 5 мин. печеш на 200*, после намаляш на 180*. около 40-
45мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар