22 януари 2022 г.

печено цяло пиле в еър фраера

 1 пиле около 1кг. и 500 гр.

масло

мащерка

сол

черен пипер

няколко впръсквания с олио отгоре на пилето да не залепва


Маслото с мащерка и сол забъркваш и оставяш в хладилника да се втвърди/ защото по- лесно се пъха под кожата/

 Отделя се кожата на почистеното пиле с лъжица. Под кожата се напъхва овкусеното масло. Отгоре допълнително се посолява , поръсва се със сол, мащерка и чер пипер. Леко пръскаш отгоре по цялото пиле с малко олио и печеш.

Печене:

Загряваш предварително на 200* еър фраера за 3 мин. Печеш 30мин. от едната страна и 30мин. от другата страна. Общо 60 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар