26 април 2018 г.

Шоколадово суфле



Продукти
100 г натурален шоколад
100 г масло
3 яйца
130 г захар
60 г брашно
25 г натурално какао
мазнина за формите

Порции:7


печене 10-13 минути
Приготвяне
Шоколадът се нарязва на парчета и се разтопява, заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, прибавя се шоколадовата смес, след това брашното и какаото и се смесват.
 Аз допълнително поръсих какао по дъното и стените на формите и след това напълних с тестото. Това се прави, когато искате да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно. В алуминиевите формички се получава перфектно.

Загряваме фурната на 200 С.

Печем суфлето 10 минути(БЕЗ ВЕНТИЛАТОР), но не повече,(ако са замразени - печете 15 мин. на 180* с вентилатор, или на 200 без
)  тъй като има опасност да се изпече вътрешността и ще се загуби ефекта на десерта. Няма да е нищо по-различно от кексче във формичка :)

Изваждаме десерта от фурната, оставяме настрана да се охлади и сервираме с топка ванилов сладолед и прясна мента.
Перфектен е когато очаквате гости, тъй като е възможно да го приготвите предварително, да го замразите и да го изпечете по време на основното ястие.

Не е подходящ да се хапва на следващият ден, тъй като вътрешната част вече не е течна и не се разлива като "лава", а именно в нея се крие тайната на прекрасния вкус.
 *ЗА МЕН БЕЗ ЗАХАР: 
50 г натурален шоколад
50 г масло
2 яйца
65 г МЕД
30 г брашно ПЪЛНОЗЪРНЕСТО
12,50 г натурално какао
мазнина за формите

Порции:3

****Подробности в чернови


Няма коментари:

Публикуване на коментар