24 май 2014 г.

пълнозърнест хляб с квас/ кухнята на Звездев

http://www.btv.bg/video/shows/kuhniata-na-zvezdev/videos/kak-se-prigotvja-hljab-s-kvas-.html


брашно
10% квас
2% сол
85% вода за пълнозърнесто
/75% вода ако брашното е типово, 65% вода ако е бяло/

1кг. брашно пълнозърнесто/ може за по- хубаво  950гр. пълнозърнесто и 50гр. ръжено/
1 с. л-ца сол
850мл. топла , но не гореща вода
100 гр. активиран квас

1- во втасване за 1час, премесвваш за 5 мин и 2-ро втасване за 1 час

пече се 30-35мин на 200*  със съд с вода.

https://www.youtube.com/watch?v=IrWlTrZqVkE

Няма коментари:

Публикуване на коментар