29 октомври 2020 г.

пай с круши



 Правиш тесто за пай. От теста. 


плънка:

1кг. круши

2с.л. захар.

2 с.л. ром

2с.л. нешисте

инд. орехче

1/2ч.л. канела

1/3ч.ч. вода

1с. л. лим. сок

Плънката: Измивате крушите и ги нарязвате на кубчета без да ги белите. Изсипвате ги в тенджера, добавяте водата, канелата  и ги варите 5-10 минути. Разбърквате захарта, заедно с нишестето и ги добавяте към крушите. Добавяте и лимоновия сок и варите сместа, докато се сгъсти. След като сместа с крушите се сгъсти я оставяте да изстине. 

Слагаш върху тестото, което си надупчила с вилица. Отгоре правиш решетка и печеш в предварително загрята на 180* 40-45мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар