10 януари 2019 г.

пилешки дробчета с манатарки


 Необходими продукти

500 г пилешки дробчета
200 г манатарки (може и сушени)
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
4 с.л. масло
1-2 глави лук
3-4 скилидки чесън
200 г бекон
1/2 ч.ч. бяло вино
3 домата
черен пипер
босилек по желание
магданоз




























Загрейте бульона в тенджера над средна топлина. Добавете гъбите и варете в продължение на 30 минути. Извадете гъбите от бульона и ги нарежете на хапки. Разтопете маслото в голям тиган. Сотирайте в него лука и чесъна, докато лукът стане прозрачен. Подправете леко със сол. Отстранете лука и добавете в същия тиган бекона и дроба. Оставете докато дробът омекне, а беконът стане хрупкав. Добавете и гъбите. Налейте виното и гъбения бульон и оставете да заври. Усилете огъня и оставете да се задушава още около 5 минути. Добавете и доматите и оставете да къкри на средно силен огън още 20 минути. Ако сосът изглежда гъст, добавете малко вода. Сервирайте пресни листа босилек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар