5 ноември 2012 г.

бисквитена торта

Подреждаш в малка тавичка(стъклената) обикновени (тънките) бисквити потопени в студено прясно мляко.Заливаш всеки ред с предварително направения крем (нишесте и прясно мляко,захар,масло) горещ. Покриваш с фолио. Престоява поне 2-3 часа . Най- добре 1 нощ.Отгоре може да гарнираш с орехи или друга украса.

*може да се направи и с основен сладкарски крем (ако имаш достатъчно време):
Основен сладкарски крем
----------------------- 
3 жълтъка 
3 с.л. брашно 
4-5 с.л. захар 
500 мл мляко 
Ванилия 1. Жълтъците се разбиват добре със захарта и брашното. Разрежда се със студено мляко. 2. Слага се на огъня и се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. Ако се сгъсти прекалено много, се добавя още мляко. Внимание: Ако НЕ се бърка, образуват се бучки.Най-успешния и най-непретенциозен крем е сладкарския. Може да се употребява така, но може и да му се прибавят най-различни овкусители и съставки - масло, сметана, орехи или други ядки, кафе-мока, какао, шоколад, конфитюр, алкохол, разбитите на сняг белтъци, лимонови / портокалови кори и какво ли не още. може да се използва за торти и сладкиши или да се размесва с други кремове. Изобщо - основата на всички кремове е сладкарският!

Няма коментари:

Публикуване на коментар