27 май 2011 г.

Спаначени бисквити- Йоли




Спаначени бисквити

Продукти

300 гр.спанак
1/4 ч.л.индийско орехче
2 скилидки чесън
2 с.л.копър
4 белтъка
2 с.л.нишесте
сол на вкус

200 гр.краве сирене
1-2 с.л.кисело мляко
200 гр.пушен бекон

Приготвяне

Почистеният и измит спанак се задушава са 1 мин.в тенджера без вода.Достатъчно е само да омекне.При това задушаване, спанакът си остава със свеж зелен цвят без да потъмнява и не губи ценните си хранителни качества.Отцежда се добре в цедка и се оставя да изстине.В купа се пасира на гладък крем спанака,чесъна и копъра.Подправя се на вкус със сол и индийско орехче.

Белтъците се разбиват на сняг и с внимателно бъркане се прибавят към спаначеното пюре,като се редуват с нишестето.Сместа се зсипва в правогълна тава,постлана с хартия за печене.Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180* за 8 - 10 мин.След като се извади от фурната се оставя да изстине 2 -3 мин.,но още топъл се завива на руло заедно с хартията.Оставя се да изстине напълно.

Сиренето се разбива с пасатор на гладък крем.Добавя му се кисело мляко,докато се получи смес,подходяща за намазване.

Спаначеното руло се развива и се намазва навсякъде с крема от сирене.Върху него се нарежда бекона,нарядан на тънки филийки.Всичко се завива на стегнато руло,което се завива в алуминиево фолио и се замразява във фризара. 20 мин. преди поднасяне,рулото се нарязва на тънки кръгове.


*Много вкусни и оригинални бисквити.Поради липсата на брашно,мляко и жълтъци(както е при палачинките),спаначеният блат става много лек и пухкав.Тъй като е порест,е подходящ за замразяване.А какво по-хубаво от това,да ти се намира нещичко във фризера при неочаквани гости...
Едното руло е със спанак,а другото с лобода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар