19 април 2023 г.

торта червено кадифе!!!!

 Продукти:




4 яйца 200 гр захар 280 гр брашно 225 гр олио 240 гр прясно мляко 4 ч.л. бял оцет 2 с.л. какао на прах 2 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. течна ванилия *1 ч.л. червена боя За крема: 500 гр Филаделфия 200 гр пудра захар 350 гр сметана (течна) 35% мазнини 1 ч.л. течна ванилия

*** аз използвах за блатовете кокосова захар. пълнозърнесто брашно. А за крема вместо пудра захар сложих мед вместо филаделфия - маскарапоне.

Млякото+ оцета разбъркваш и на страна. В отделна купа брашното, бакпулвера и какаото ( всичко заедно пресяваш) В друга по-голяма купа белтъците( предварително разделяш белтъци от жълтъци) разбиваш със захарта (по малко) до гъст меренг. Постепенно 1по 1 добавяш жълтъците. Последователно+ млякото с оцета, + олиото, ванилията, боята (всичко това до тук бъркаш с миксер) Добавяш и сухите съставки, но бъркаш с голямата тел като загребваш отдолу нагоре внимателно.
Разделяш сместа на 2. Печеш в тортената форма подмазана с масло и х-я на 160* 30мин.

за крема: маскарпонето+ меда + ванилията, разбъркваш с миксер. Отделно сметаната охладена разбиваш с миксер. Смесваш като към маскарпонето добавяш от сметаната по малко и разбъркваш с шпатула внимателно отдолу нагоре.
Изваждаш , охлаждаш и разделяш всеки блат на 2 .Използваш 3- те , а единия натрошаваш и така използваш.


Няма коментари:

Публикуване на коментар