29 октомври 2019 г.

Тутманик

Тутманик

200 мл.прясно мляко,
2 яйца, единия жълтък за намазване
2 с.л.кисело мляко,
2 с.л.олио,
1 с.л.захар,
1 ч.л.сол,
7 гр. суха мая,
брашно 500 гр.
сирене
Масло

Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне. Разделям на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и поръсвам със сирене. Поставям една върху друга. Разрязвам ленти, усуквам и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене. Втасва до удвояване на обема. Намазвам с отделения жълтък, смесен с 2 с.л. прясно мляко. Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. При мен 30 минути.


източник:https://www.facebook.com/897480950335512/photos/a.897481367002137/1144153795668225/?type=1&theater

*Аз го направих с пълнозърнесто брашно и кокосова захар

Няма коментари:

Публикуване на коментар