19 юни 2012 г.

торта рибар

Тортата е от 3 блата, леко с четка намазани със сироп. 
крем : 250гр. маскарпоне разбито с малко пудра зах.; 1крем на д-р Йоткер разбит ; 1/2 (от 200гр) заквасена сметана разбита с малко пудра зах.; всеки крем разбиваш поотделно след което съединяваш леко + 1ч.л. желатин(накиснат в малко студ. вода и после на водна баня разтопен) към цялата смес + 1-2 ванилии. Отделяш една част и към нея + малко какао и няколко к.ки ром есенция. Първият блат леко сиропиран , отгоре малко сладко( тази е с ягоди), после бял крем, после втори блат, после кафяв крем, после трети блат  и в/у него маслен крем под фондан:  200гр.меко масло разбито + 1ч.ч. пресята пудра зах.+ 1с.л. пр. мляко+  ванилия. до гладък крем. Намазваш цялата торта  и от страни , хубаво заглаждаш  и в хладилника да стегне. През това време разточваш фондана в/у силиконовата подложка и слагаш в/у масления крем като хубаво притискаш. Фигурките ги прабиш поне 1-2 дена преди това, за да изсъхнат.




Няма коментари:

Публикуване на коментар