29 декември 2011 г.

капама


1кисела зелка
(всички меса като количество са приблизителни)
300гр. телешко
500гр. свинско
2 пил. бутчета
300гр. заешко
150гр. бекон
1 суров суджук
сърми с лозов лист и с кайма(ориза да е не повече от 100гр.)
сърми постни със зелев лист(ако са останали от бъдни вечер)
1непълна ч.ч. олио
1ч.ч. вода
3/4ч.ч. вино
сол малко
черен, червен пипер
1 гл. лук
даф. лист
малко чубрица

В леко подмазан с олио гювеч най отдолу слагаш нарязано зеле,(всички меса са предварително леко запечатани до бяло в тиган с малко мазнина) отгоре телешко, после свинско,малко от бекона,после лозовите сърми, отгоре пилешкото,постните сърми ,заешкото, после суджука,отгоре пак зеле и най- отгоре бекон пак. Слагаш подправките и другите неща. Слагаш гювеча в студена фурна, пускаш я на най- силно и щом заври на маляваш на 150* за около 3часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар