29 декември 2021 г.

пастет от пил. дробчета

задушаваш 1 гл.лук в 50гр.масло или гъша мас +1 с.л. олио+ 2-3 ск.чесън +около 200гр. гъби нарязани+ 3с.л.коняк и палиш, щом изгасне + около 1 кг.дробчета.Щом са готови +сол, бял или чер.пипер, щипка индийско орехче и пасираш +около100мл.течна сметана и пак пасираш до хубав пастет.

--------------------------------------------------------------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=kk5eALYunB4&ab_channel=%D0%95%D0%B4%D0%B0%D0%9B%D0%B5%D0%B3%D0%BA%D0%BE

Рецепта:
Пилешки черен дроб-500гр,
Пилешки яйца-4 бр.,
Масло-150гр,
Пилешки бульон-120-150мл,
Нитритна сол-8гр,
Готварска сол-8гр,
Захар-5гр,
Бял пипер-1гр,
Сух чесън на прах-1гр,
Смлян кардамон-0,5гр,
Смляно индийско орехче-0,5гр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар