15 март 2010 г.

кюфтета от тиквички


продукти:
3-4 средно големи пресни тиквички
сол
3-4 ск.чесън
1 главичка кромид лук
2 яйца
черен пипер
магданоз, копър
брашно

Тиквичките се измиват,обелват се и се настъргват на средно едро ренде. Посоляват се леко,за да се отдели по-лесно водата и се поставят в гевгир да се изцедят около 1 час. Допълнително се доизцеждат на ръка. Целта е в тиквичките да остане колкото се може по-малко вода. Изцедените тиквички се поставят в купа, добавя се много малко сол,защото тиквичките вече са посолени. Прибавя се и 1 щипка черен пипер, яйцето, настъргания на ситно или пасиран чесън, нарязания на ситно лук, нарязания магданоз и копър, и брашно до получаване на гъста каша. Разбърква се много добре. Кюфтетата се пържат в предварително добре загрято олио като се взема от сместа с лъжица и се оформя в тигана като кюфте. Пържат се и от двете страни като се обръщат внимателно. Сервират се с подлучено кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар