17 март 2010 г.
котидж пай(селски пай)- ирланско ятие
23гл.кром.лук
500гр.кайма(в оригинала е само телешка)
2 моркова
1с.л.брашно
300 мл.зеленчуков бульон
1с.л. дом. пюре
10стръка магданоз
5с.л.олио
сол,чер.пипер
за пюрето:
5-6 намачкани картофи
2-3 стръка праз
50гр.краве масло.
задушаваме лука, моркова,на ситно в мазнината за 3-4мин+каймата и да стане на трохи+ дом. пюре+бульона+много магданоз+ сол +брашното.оставяш на слаб огън за 30мин. Отделно задушаваш в масло праз за 2-3мин., охлаждаш. Отделно намачкваш сварените картофи.Събираш картофеното пюре със праза + чер. пипер+сол.Слагаш в иенска правоъгълна първо сместа с каймата отгоре разпределяш пюрето и заглаждаш с вилица. Печеш в предварително загрятафурна на 200* около 15-20мин. до зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар