30 март 2010 г.

винен кебап


продукти:
около 750-800гр. св. месо
4-5 средно големи гл. лук
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.ч. вино
3- 4 с.л. брашно
сол
даф. лист
чер. пипер
олио

В олиото слагаш нарязания лук,месото на хапки и посоляваш.(Ако имаш някоя друга гъбка можеш да я нарежеш и сложиш сега).Задушаваш докато лука стане прозрачен.След туй слагаш червения пипер и заливаш с гореща вода да покрие месото. Вариш до омекване на месото.Слагаш виното, в което си разбъркала брашното + даф.лист и зърна чер. пипер.
Поднасяш или с ориз или с картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар