- 125 гр. брашно - 190 гр. мед /захар/
- 175 мл олио
- 200гр. тиквичка, настъргана
- 30 гр. рошково брашно /какао/
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1/2 ч. л. бакпулвер
- 1/2 ч. л. канела
- щипка сол.
за глазура
шоколад на водна баня
масло
Смесват се пресятото брашно, захарта/ ако се използва захар/, содата, бакпулверът, солта, какаото и канелата. Разбърква се добре до получаване на еднородна смес.
Разбитите отделно яйца + меда/ако се използва мед вместо захар/ +олиото и се прибавят към брашнената смес . Трябва да се получи гъсто шоколадово тесто.Накрая се прибавя и тиквичката изцедена, но запазваш водата, ако е много гъста сместа слагаш и водата от тиквичката.
Разбитите отделно яйца + меда/ако се използва мед вместо захар/ +олиото и се прибавят към брашнената смес . Трябва да се получи гъсто шоколадово тесто.Накрая се прибавя и тиквичката изцедена, но запазваш водата, ако е много гъста сместа слагаш и водата от тиквичката.
Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 180° C фурна. Пече се до готовност (до суха клечка) - при мен отне около 45-50 минути. Аз направих мъфини, преди печене сложих парче шоколад във всеки / излязоха 18 малки мъфина, в силисоновите слагах по 2с. л./. Пекох около 15мин. до суха клечка.
източник:
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/06/amazing-shoco-cake-with-zucchini.html
източник:
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/06/amazing-shoco-cake-with-zucchini.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар