Продукти
100 г натурален шоколад
100 г масло
3 яйца
130 г захар
60 г брашно
25 г натурално какао
мазнина за формите
Порции:7
печене 10-13 минути
Приготвяне
Шоколадът се нарязва на парчета и се разтопява, заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, прибавя се шоколадовата смес, след това брашното и какаото и се смесват.
Аз допълнително поръсих какао по дъното и стените на формите и след това напълних с тестото. Това се прави, когато искате да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно. В алуминиевите формички се получава перфектно.
Загряваме фурната на 200 С.
Печем суфлето 10 минути(БЕЗ ВЕНТИЛАТОР), но не повече,(ако са замразени - печете 15 мин. на 180* с вентилатор, или на 200 без
) тъй като има опасност да се изпече вътрешността и ще се загуби ефекта на десерта. Няма да е нищо по-различно от кексче във формичка :)
Изваждаме десерта от фурната, оставяме настрана да се охлади и сервираме с топка ванилов сладолед и прясна мента.
Перфектен е когато очаквате гости, тъй като е възможно да го приготвите предварително, да го замразите и да го изпечете по време на основното ястие.
Не е подходящ да се хапва на следващият ден, тъй като вътрешната част вече не е течна и не се разлива като "лава", а именно в нея се крие тайната на прекрасния вкус.
*ЗА МЕН БЕЗ ЗАХАР:
50 г натурален шоколад
50 г масло
2 яйца
65 г МЕД
30 г брашно ПЪЛНОЗЪРНЕСТО
12,50 г натурално какао
мазнина за формите
Порции:3
****Подробности в чернови
Няма коментари:
Публикуване на коментар