Продукти:
за тестото:
за крема:
350 мл прясно мляко
3 с.л. захар
3 жълтъка
2 с.л. брашно
ванилия
1 с.л. краве масло
2 с.л. брашно
ванилия
1 с.л. краве масло
4-5 круши
за топинга:
75 г краве масло, студено
75 г захар
75 г брашно
. Смесете брашното, захарта и солта.Добавете маслото и на трохи с размерите малко по-малко от грахово зърно. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода (почти до замръзване). Изсипете трохите на плота. Съберете ги на топка тесто. Не месете тестото, за да не стане жилаво. Завийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1 час.
Възварете част от прясното мляко с част от захарта. Смесете жълтъците, останалата част от захарта, брашното и малко от студеното прясно мляко
Намалете силата на котлона. Прибавете врящото мляко в жълтъците на тънка струйка, като разбърквате непрекъснато за да не се пресекат.
Върнете сместа в тенджерата на котлона. Прибавете ванилията. Бъркайте енергично докато крема започне да се сгъстява. Прибавете маслото и оставете крема да се охлади.
Извадете тестото от хладилника и го разточете , така че да покрива и част от стените на тавата, в която ще печете сладкиша.
Обелете крушите, почистете ги от семето и ги нарежете на тънки резени. Подредете ги върху тестото. Разпределете крема върху тестото.
Печете сладкиша в загрята на 180 С фурна за 20 минути.
. В това време пригответе топинга. Сложете в купа маслото, нарязано на кубчета, захарта и брашното.
Стрийте ги с пръсти докато се получат малки трохи.
Изсипете ги върху сладкиша.
Запечете го за още 20-25 минути. Оставете го да се охлади напълно преди да го нарежете. Кремът трябва да се стегне, иначе ще потече.
Ммм, наистина вкусно, Роси!
ОтговорИзтриванеТакива суджуци правехме когато имахме прасе.Невероятно вкусни са!
Новата връзка на блога ми е http://rusankafood.blogspot.com
Поздрави!
rusanka, благодаря ти! С нетърпение чакаме да ги опитаме!
ИзтриванеПоздрави!