4 ноември 2012 г.

Свинско в сметанов сос/Бон Апети



Необходими продукти:
500 г свинско контрафиле( може и друго , но трябва да се готви малко по-дълго)
50 г бекон
1 глава лук
100 г кисели краставички
1 с. л. брашно
1 ч. ч вода.( телешки бульон )
100 г заквасена сметана
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
* аз сложих и малко гъби
Начин на приготвяне:

.  Беконът се нарязва на дребни кубчета и се запържва до златисто в сгорещения  зехтин.


2.  Добавят се лукът, нарязан наситно, и свинското – нарязано на жулиен. Пържи се на силен огън, до златисто.

3.  Сипва се брашното и се запържва. Налива се телешкият бульон.


4.  Прибавя се киселата краставичка, нарязана на жулиен, и заквасената сметана. Готви се още няколко минути, овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с нарязан наситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар