зеле прясно
сол
зехтин(мас)
ким
черен пипер
захар
за юфката: 250гр. брашно, 2 яйца, студена вода - месиш до не много твърдо тесто. Разделя се на 2 и се точат 2 тънки кори (може да се използва и машинката за паста), нарязваш на някакви формички. Вариш после в подсолена вода .
Нарязва се зеле(ПРЯСНО), посолява се и се обърква с леко стискане и се оставя за известно време.
В тенджера се поставя повечко мас (аз напоследък го правя със зехтин), и в загряната мас (зехтин) се слага леко изцеденото зеле. Задушава се до омекване + кима, като почти накрая се прибавя и 1 ч.л. захар. Трябва за остане почти на мазнина, но да се внимава да не загори. Към така приготвеното зеле се прибавя и сварената юфка добавя се чер пипер и ако е необходимо сол . Оставяш за малко на котлона да се смесят вкусовете.
* може да се приготви и с готова юфка
Няма коментари:
Публикуване на коментар