смес за пълнене на канелоните:
в малко зехтин задушаваш малко пресен лук, спанак, малко гъби на ситно, извара, сирене, инд. орехче, 3 яйца, малко сметана за готвене
доматен сос: в малко зехтин слагаш 1 малка глава лук на ситно,2 скил. чесан, 1/2 буркан домати, босилек; да поври и пасираш
сос бешамел:
75гр. масло, 2 с.л. брашно, 600мл. пр. мляко, инд. орехче + сметана за готвене
В намаслена тавичка слагаш малко от бешамеловия сос после пълниш канелоните със сместа и ги нареждаш в тавичката , поливаш с доматения сос, настъргваш кашкавал, поливаш с бешамеловия сос и печеш на 180* около 40 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар