13 октомври 2011 г.
Салата “Колсло”
Необходими продукти:
1 зелка (1 кг)
200 г моркови
120 г майонеза
3 с. л. бял балсамов оцет
1 ч. л. сусам
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Зелето се нарязва наситно и към него се прибавят морковите, настъргани на ренде или в машина. Намачкват се леко с ръка.
2. От майонезата, балсамовия оцет, захарта, солта и черния пипер се прави дресинг, като се бърка докато се разтвори захарта.
3. Сусамът се запича на сух тиган за кратко, докато стане светло кафяв. Така придобива по-интензивен аромат. Прибавя се към дресинга.
4. Салатата се залива, разбърква се добре и се оставя да престои поне 30 минути преди да се поднесе.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар