25 февруари 2010 г.

пангасиус със сос


продукти:

500гр.пангасиус или друга бяла риба
1/2 ч.ч.царевично брашно
1/2ч.ч.брашно
2ч.л.червен пипер
1ч.л.суха мащерка или риган
1ч.л.сол
1/3ч.л.черен пипер
1/2ч.ч. пр.мляко
лим.сок/на вкус/около 2-3с.л.
3с.л.пресен лук на ситно
2-3с.л.магданоз
около 125мл.готв.сметана
щипка куркума
щипка къри
зехтин
масло

Накисваш за около 30мин. рибата в млякото.Правиш отделно смеска от 1/2 ч.ч.царевично брашно,1/2ч.ч.брашно,2ч.л.червен пипер,2ч.л.червен пипер,1ч.л.суха мащерка или риган,
1ч.л.сол,1/3ч.л.черен пипер.Овалваш и запичаш/пържиш/ за около 2мин. в тафлонов тиган намазан със зехнин.Отделно приготвяш соса от малко масло/зехтин/+пресен лук на ситно+ останалото от сухата смес,в която си овалвала+ако има нужда от още брашно+ магданоз + сметана+куркума+къри +лим.сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар