- 125 г. брашно
- 20 г. натурално какао
- 5 г. (1 чаена лъжичка) бакпулвер
- 90 г. меко масло, на стайна температура
- 170 гр. кокосова захар
- 2 яйца на стайна температура
- 1 ч. л. ванилия
- 200 гр. шоколад
- 1/4 ч.л. сол
- 125гр.орехи
- 90гр. шок. к-ки
В купа пресейте брашното, какаото, бакпулвера и солта.
Разтопете шоколада на водна баня и оставете настрани.
Разбийте с миксер маслото, к захар за 1-2 минути докато се комбинират добре.
Добавете яйцата и ваниловия екстракт и разбивайте на ниска скорост. Ако е нужно, спирайте за да остържете стените на купата.
Добавете разтопения шоколад и продължете да разбърквате на ниска скорост докато съставките се обединят.
Добавете сухите съставки и разбъркайте добре за да няма бучки. Добавете орехите и шок. к-ки
Покрийте плътно и прехвърлете готовата смес в хладилника за минимум един час.
Извадете тестото от хладилника и с помощта на лъжица оформете топчета с големина на орех. Когато тестото е добре охладено, оформянето е много лесно и ръцете не се цапат много. По желание може да сложите ръкавици.
Подредете върху тава, застлана с хартия за печене като оставяте по 2-3 см. разстояние между топчетата.
Печенето – в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 9-10 минути. Не ги препичайте! 10 минути са достатъчни, а през това време повърхността на бисквитите ще получи характерното напукване.
Извадете от фурната и оставете върху листа за печене за 10 минути, след което прехвърлете върху решетка докато се охладят напълно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар