Погачите са малки симпатични питки, които ухаят на масло.
Съдържат плънка, която най-често е сирене или сирене и магданоз.
Оригиналната рецепта е с мая, но както знаете, отнема повече време.
Днес ще ви представя по-лесен вариант, без мая, но също толкова ароматни, топящи се в устата погачи.
Тестото се разбърква буквално за 5 минути и се пекат около 20-25 минути.
Продукти:
125 грама краве масло
5 с. л. олио
2 супени лъжици кисело мляко
2 броя яйца
сол
3 чаени чаши брашно
1 пакетче бакпулвер от 10 грама
около 200 грама натрошено сирене за плънка
Начин на приготвяне:
Разтопявам кравето масло и изчаквам леко да се охлади.
Изсипвам го в подходящ съд заедно с олиото и киселото мляко. Разбърквам с бъркалка.
Прибавям яйцата без единия жълтък и отново разбърквам. Добавям солта и бакпулвера към брашното и го изсипвам на части при течната яйчена смес.
Омесвам за кратко с ръце и тестото е готово.
Тук имате два варианта на оформяне. Изберете, този който най-много ви харесва.
Първият вариант е да откъснете парче от тестото и да разплескате с ръце под формата на елипса. И при двата варианта е важно тази страна, където сте съединявали тестото да се пада от долната страна.
Подреждам ги в тава, застлана с хартия за печене. Намазвам ги с разбит жълтък и правя шарки с помощта на вилица.
Слагам ги в предварително загрятата на 180 градуса фурна и ги пека докато придобият приятен златист цвят.
източник: http://vsekimojedagotvi.com/3440/barza-recepta-za-poachi-sas-sirene-prigotvyat-se-za-30-minuti/
*** Аз разделих тестото на по 20гр. и излязоха 1 тава (от печката) и след като ги намазах с жълтък и съвсем малко пр. мляко поръсих със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар