ТЕЛЕШКО МЕСО - 0,500
КГ
СВИНСКО МЕСО - 0,500 КГ
СОЛ - 18 ГР( 1 С.Л.)
ЧЕРЕН ПИПЕР - 2 ГР.
КИМИОН - 1 Г Р.
ЗАХАР - 3ГР.
ЧЕРВЕН ПИПЕР- 1/2 С.Л.
ВОДА -65 МЛ ГАЗИРАНА
ЧЕРВА
|
Месото се почиства
от кости, измива се, подсушава се, нарязва се на късове, след което се смила 2
пъти в мелачката.
Омесва се добре с
подправките, като постепенно се добавя 30мл. газираната вода. Сместа се оставя
на хладно за 24 часа.
Отново се омесва,
като се добавя и втората част газирана вода. Отново се оставя на хладно за
денонощие.
Вече на третия
ден, след като сте омесили отново, напълнете сместа в червата предварително
нарязани около 30см., като тук-таме надупчите леко, за да излезе
въздухът.
Луканките се
държат 3 дни на прохладно място и 5 дни подред се пресоват с точилка. 15 дни се
оставят под тежест, след което се окачват да съхнат 30 дни на проветриво място.
Няма коментари:
Публикуване на коментар