Правиш тесто за пай. От теста.
плънка:
1кг. круши
2с.л. захар.
2 с.л. ром
2с.л. нешисте
инд. орехче
1/2ч.л. канела
1/3ч.ч. вода
1с. л. лим. сок
Плънката: Измивате крушите и ги нарязвате на кубчета без да ги белите. Изсипвате ги в тенджера, добавяте водата, канелата и ги варите 5-10 минути. Разбърквате захарта, заедно с нишестето и ги добавяте към крушите. Добавяте и лимоновия сок и варите сместа, докато се сгъсти. След като сместа с крушите се сгъсти я оставяте да изстине.
Слагаш върху тестото, което си надупчила с вилица. Отгоре правиш решетка и печеш в предварително загрята на 180* 40-45мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар