корнишони
сол
вода
вишневи листа
черен пипер зърна
чесън
синап
копър
Пълниш краставичките плътно в 3 литров буркан или по- голям съд.Мужду тях слагаш копър, чесън.Заливаш с вода, след което я изсипваш и виждаш колко литра е.
Прави се разтвор от вода и сол /На 1 литър вода слагаш 40 гр. морска сол./ кипваш водата ,махаш от котлона и разтваряш солта, изчакваш да поизстине/. Слагаш в буркана и останалите подправки. Заливаш с охладената до стайна температура саламура като не е до горе, за да има място за ферментацията. Най- отгоре слагаш и лестата от вишна. Затваряш с пластмасова капачка и от време на време разклащаш буркана. Не се притеснявай ако течността помътнее.Щом са готови краставичките пресичи с калиев сорбат/ на 1 л. се слагат от1 до 2 гр./
Няма коментари:
Публикуване на коментар