сол джоджен сух
дивесил сух червен и черен пипер сок от лимон
Месото се измива със студена вода и се подсушава добре. Правят се разрези с нож. Намазва се с масло и се натрива добре със смесените подправси, полива се със сока от лимон. Слага се в хартия за печене, като добре се завива и краищата стоят нагоре , а не надолу в тавата. След което се завива добре и с алум. фолио и краищата са пак нагоре, ако имаш голям плик за печене го слагаш и в него. Месото го слагаш в/у решетка, която да не опира дъното. В тавата наливаш вода да покрие хубаво тавата. Не доливаш повече вода. Слагаш да се пече в загрята на 160* фурна и печеш на 2-рото/ от долу нагоре/ от 5 нива за 5 часа. И го забравяш , не отваряш да проверяваш.
След като изтече 4-я час сложи в тавата, в която ще печеш цялата гозба ориза. Приготвен последния начин:
голяма чаена чаша ориз кафяв/ кафявата за чай/ накиснат в студена вода 1 вечер.
150гр. гъби/ може и без тях/
4-5 стръка пресен лук
2 ск. по- големи чесън/ може и пресен тогава 2-3 ср./
1 морков
магданоз 1/4 от връзката
джоджен за предпочитане пресен
дивесил за предпочитане пресен
олио , масло
В олиото първоморкова, чесъна
После отвийте месото и запечете на 200гр. отгоре за около 10,15мин.Оставете месото покрито с фолио за поне 20мин, за да отпочине преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар