29 януари 2019 г.

Гофрети/ Звездев




4 яйца
250 мл прясно мляко
250 г брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
3 с.л. захар
8 с.л. олио
В суха голяма купа се слагат белтъците на яйцата и се разбиват на максимална скорост
 с миксер, докато станат на мек сняг за 3-4 минути.
В друга купа се поставят жълтъците, налива се прясно мляко и се разбиват за кратко.
Прехвърлят се при белтъците, налива се олио и се разбива за кратко.
Върху сместа се пресява брашно с бакпулвер, добавя се захар и сол.
 Разбива се за две минути на ниска скорост с миксера.
От сместа се гребва с черпак и сипва в намаслен и сгорещен гофретник.
 Гофретите се пекат по 3-4 минути. Когато са готови могат да се поръсят с пудра захар.

http://kanal3.bg/kuhniata-na-zvezdev/recepti/190?show=video#void

* от 1яйце
130 мл. пр. мляко
125гр. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2с.л. захар
2 с.л. олио( или разтопено масло)

От това количество излизат 2 двойни и 1 еденична (или 5 еденични)

Няма коментари:

Публикуване на коментар