8 септември 2018 г.

Сладкиш с крем

блат:
1 яйце
3/4 непълна ч.ч. захар
1 непълна ч.ч. брашно
1/2ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 с. л. какао

Разбиваш яйцето със захарта. Добавяш киселото мл. със содата , после олиото. Добавяш постепено и брашното и накрая какаото. Печеш в/у х-я в загрята на 180* фурна. Оставяш да изстине.

крем:
30 гр. нешисте  разбъркваш с 100мл. пр. мляко + жълтъците на 2 яйца. Отделно завира на котлона 250 мл.пр. мляко със малко захар и добавяш на тънка струйка сместта с нешистето. Вариш до сгъстяване. Накрая добавяш 1/2 ампула ванилия. Покриваш плътно до сместа с фолио и оставяш да изстине.

белтъчна смес:
2 белтъка с щипка сол и 2-3 к-ки лимон разбиваш , след като се посгъсти прибавяш пудра захар до твърд сняг.

В/у изстиналия блат мажеш с изстиналия крем, ръсиш с малко орехи и отгоре слагаш белтъчната смес. Накрая с горелка  да хване загар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар