1 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
2 с.л. лимонов сок(оцет)
3 с.л. олио
1ч.л. мед
1ч.л. мед
1 1 бакпулвер
около 300мл. топличка вода
Содата се погасява в лим. сок. Брашното се пресява с бакпулвера и се прави кладенче. В него се слагат солта и олиото,меда и при бавно добавяне на топличката вода се замества меко тесто. Овалва се
в брашно и почива 30 минути на студено. В тестото се поставят паричката и върбовата клонка,
завити във фолио. В намазана с олио тавичка с ръце се оформя питка, като се
оставя малко тесто за украса. С вилица се набожда цялата питка, за да не се
пукне. От оставеното тесто с намазнени ръце се прави кръст отгоре върху
питката. Намазва се с олио и се пече 35-40
-----------------------------
златна питка!!!! / най- добрата/
300 мл газирана вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. мед
30 мл. олио
2 с.л. оцет
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пак.бакпулвер от 10 грама
500 гр. брашно + 30 гр. за доомесване
брашно за поръсване
Водата+солта+ меда + олиото, оцета и содата. Отделно брашното пресяваме с бакпулвера. Брашното към течната смес постепено. Замесваш и в хладилник за 40 мин. Щом извадиш от хладилника намазваш с вода или олио поръсваш с брашно разрязваш с осър нож отгоре на кръст слагаш в плик за печене / без да го дупчиш/ . Слагаш в тавичка д диаметър 24см. Печеш в загрята на 180* в долната част около 30- 40 мин./ 5 мин. на 200* и 30 мин. на 180*/
Няма коментари:
Публикуване на коментар