Продукти:
1,5 кг обезкостено цяло парче свински врат
4 с. л. водка
1 с. л. мед
1 с. л. зехтин
1 с. л. Горчица
1 ч.л. сол
1 с. л. мед, допълнително
1 с. л. горчица, допълнително
1 ч. л. едро смлян черен пипер
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. галета
1 ч. ч. бира
вода
Приготвяне:
Парчето свински врат се измива и подсушава добре.
С остър нож се пробожда на няколко места и се полива със сместа от соевия сос и водката.
След което парчето свински врат се намазва с разбърканите до еднородна смес горчица, мед и зехтин.
Намазаното месо се увива в алуминиево фолио стегнато.
Оставя се в хладилник да се маринова минимум 12 часа.
Мариновият свински врат се запържва от всички страни на сух, сгорещен тиган с незалепващо покритие.
Запържва се около 2 минути, колкото да се "запечата".
Намазва се от всички страни с разбърканите до еднородна смес 1 с. л. горчица и 1 с. л. мед.
Върху един голям лист алуминиево фолио се смесват сухите подправки (черен и червен пипер, кимион, галета).
Свинският врат се овалва от всички страни в подправките.
Месото се увива стегнато с фолиото и се прехвърля в плитка огнеупорна тава.
Фурната се загрява на 220 С.
На дъното на тавата се сипва бирата и месото се пече 5 минути.
Температурата на фурната се намалява на 170 С.
Свинският врат се готви 2 часа, при необходимост в тавата се долива топла вода.
Парчето свински врат се измива и подсушава добре.
С остър нож се пробожда на няколко места и се полива със сместа от соевия сос и водката.
След което парчето свински врат се намазва с разбърканите до еднородна смес горчица, мед и зехтин.
Намазаното месо се увива в алуминиево фолио стегнато.
Оставя се в хладилник да се маринова минимум 12 часа.
Мариновият свински врат се запържва от всички страни на сух, сгорещен тиган с незалепващо покритие.
Запържва се около 2 минути, колкото да се "запечата".
Намазва се от всички страни с разбърканите до еднородна смес 1 с. л. горчица и 1 с. л. мед.
Върху един голям лист алуминиево фолио се смесват сухите подправки (черен и червен пипер, кимион, галета).
Свинският врат се овалва от всички страни в подправките.
Месото се увива стегнато с фолиото и се прехвърля в плитка огнеупорна тава.
Фурната се загрява на 220 С.
На дъното на тавата се сипва бирата и месото се пече 5 минути.
Температурата на фурната се намалява на 170 С.
Свинският врат се готви 2 часа, при необходимост в тавата се долива топла вода.
Изглежда много, много вкусно това месище :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
... ммм ....м много е вкусничко!!!!
ИзтриванеПрекрасна вечер!!!!!!!!!