18 март 2013 г.

печен врат без кост във фурна - II (по- добър)


Продукти:
1,5 кг обезкостено цяло парче свински врат
4 с. л. водка
4 с. л. соев сос
1 с. л. мед
1 с. л. зехтин
1 с. л. Горчица
1 ч.л. сол

1 с. л. мед, допълнително
1 с. л. горчица, допълнително

1 ч. л. едро смлян черен пипер 
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. галета
1 ч. ч. бира 
вода
Приготвяне:

Парчето свински врат се измива и подсушава добре.
 С остър нож се пробожда на няколко места и се полива със сместа от соевия сос и водката.
 След което парчето свински врат се намазва с разбърканите до еднородна смес горчица, мед и зехтин.
 Намазаното месо се увива в алуминиево фолио стегнато.
 Оставя се в хладилник да се маринова минимум 12 часа.
 Мариновият свински врат се запържва от всички страни на сух, сгорещен тиган с незалепващо покритие.
 Запържва се около 2 минути, колкото да се "запечата".
 Намазва се от всички страни с разбърканите до еднородна смес 1 с. л. горчица и 1 с. л. мед.
 Върху един голям лист алуминиево фолио се смесват сухите подправки (черен и червен пипер, кимион, галета).
 Свинският врат се овалва от всички страни в подправките.
 Месото се увива стегнато с фолиото и се прехвърля в плитка огнеупорна тава.
 Фурната се загрява на 220 С.
 На дъното на тавата се сипва бирата и месото се пече 5 минути.
 Температурата на фурната се намалява на 170 С.
 Свинският врат се готви 2 часа, при необходимост в тавата се долива топла вода.



2 коментара:

  1. Изглежда много, много вкусно това месище :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ... ммм ....м много е вкусничко!!!!
      Прекрасна вечер!!!!!!!!!

      Изтриване