4 декември 2012 г.

Крем супа от тиква и картофи

нарязани на парчета тиква и картофи 1 към 1 (напр. 2 ч.ч.  тиква и 2 ч.ч. картофи)
 стрък праз,нарязан на парчета( или кромид лук)
2 с.л.масло
2 с.л. зехтин(олио)
1/4 ч.л.индийско орехче
1/2ч.л.смлян кориандър
1/2 ч.л.куркума (или малко шафран)
сол и черен пипер 
 сметана за гарниране


Сложи всички зеленчуци в тенджера. Сипи зехтина и подправките  и залей със студена вода колкото да покрие зеленчуците 2 см. Вари до пълно омекване. Пасирай всичко до гладък крем и разредете с още вода до желана от вас гъстота. Подправете със сол и пипер и варете супата още няколко минути. Накрая подправи с маслото за вкус. Поднесете гореща с малко сметана, лимон и крутони. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар